(Foto: Voorschoten Lokaal).

Voorschoten Lokaal enige lokale partij bij verkiezingen

Na een schriftelijke ledenraadpleging heeft het bestuur van Voorschoten Lokaal de lijst met kandidaat gemeenteraadsleden bekend gemaakt. Lijsttrekker Marleen Persoon is inmiddels een bekend gezicht in de gemeentelijke politiek. Maar vooral ook in het dorp. “Daar ligt ook mijn kracht”, zegt Persoon. “Op straat zijn, onder de mensen.”

Op de 2e plek staat nieuwkomer Geert-Jan van den Ende. Hij deed de afgelopen paar maanden als burgercommissieraadslid al enige ervaring op in de Voorschotense raad. Op 3 staat Martine Zoun die is overgekomen van de VVD Voorschoten waar ze geen plek op de lijst kreeg toebedeeld. “Sinds mijn 25e ben ik politiek actief in de gemeente en ik wil heel erg graag als raadslid voor Voorschoten Lokaal verder om daar de echte lokale stem van de inwoners van mijn dorp Voorschoten te vertegenwoordigen”, zegt Zoun.

Plek 4 is voor Wouter van Duivendijk. De voormalig commercieel directeur van de voormalige Zilverfabriek brengt de nodige bedrijfsmatige kennis en ervaring mee. Irene Hemmes weet als self-made woman als geen ander wat het is om de handen uit de mouwen te steken. Ze staat op plek 5. De laatste op de zes namen tellende lijst is Rogier van Meggelen. “Hij brengt de combinatie van daadkracht, energie en betrokkenheid mee”, zegt Persoon. “Ik ben op ontzettend trots op dit mooie team. Het is goede afspiegeling van de inwoners van Voorschoten. Stuk voor stuk mannen en vrouwen met een warm hart voor Voorschoten. Goed bekend met en in het dorp en een scherp oog voor wat er leeft.”

Voorschoten Lokaal doet voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. In 2018 zat Marleen Persoon nog bij ONS Voorschoten. Daar stapte ze tussentijds op. Inmiddels heeft ONS Voorschoten afgelopen september bekend gemaakt zichzelf in maart 2022 op te heffen. “We kunnen niet voldoende kandidaten vinden en als het er niet in zit, dan moet je eerlijk zijn naar jezelf en anderen en stoppen”, zo vertelde fractievoorzitter Hans van der Elst toen aan Sleutelstad.

Met het wegvallen van ONS is Voorschoten Lokaal de enige lokale partij die meedoet aan de gemeenteraadverkiezingen. De nog jonge club houdt daarom rekening met een flink aantal stemmen. Speerpunten van Voorschoten Lokaal zijn een bestuurlijke zelfstandig Voorschoten, voldoende betaalbare woningen, behoud van het groen en bevordering van de duurzaamheid, ondersteunen van cultuur en verenigingsleven en een veilig Voorschoten voor oud en jong.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×