Hoog bezoek bij de Nationale Balkonbeweegdag. (Foto: Sleutelstad).

Leiderdorp in 2021: scheidsrechter krijgt klappen en verplichte sluiting

Sleutelstad is de omroep voor de Leidse regio; dat hoor en zie je dagelijks terug op de radio, televisie en onze website. Aan het einde van een bewogen jaar blikken we terug op 2021. Welke berichten werden het beste gelezen? Welk nieuws springt eruit? In Leiderdorp kreeg een scheidsrechter bij een amateurwedstrijd klappen en de aangekondigde sluiting van de Action en Jumper op de Baanderij bracht veel teweeg.

Afgaande op de statistieken waren Leiderdorpers in 2021 bovengemiddeld geïnteresseerd in de handel en wandel van grote winkelketens. Het bericht dat de locatie die ooit in beeld was voor een vestiging van Ikea een bedrijventerrein wordt, werd door veel mensen aangeklikt. Net als de heropening van La Place en de recent aangekondigde verplichte sluiting van Action en Jumper op de Baanderij.

Als forenzengemeente langs de snelweg zorgt ook nieuws vanaf de A4 soms voor veel bezoek. Dat was in 2021 bijvoorbeeld het geval toen er in februari een flinke file ontstond na een groot ongeluk. Ook veel gelezen: een incassobureau dat uit naam van de gemeente een agressieve brief stuurde aan mensen die nog moesten betalen. Op sportgebied stond RCL dit najaar volop in de aandacht toen er klappen werden uitgedeeld tijdens een amateurwedstrijd.

Er kon in 2021 meer worden gesport in het dorp: het Leiderdorpse initiatief van de Balkonbeweegdag werd in heel Nederland overgenomen en op die Nationale Balkonbeweegdag was er hoog bezoek. Door geldgebrek dreigde BalkonBewegen overigens te stoppen, maar door het artikel van Sleutelstad is alsnog een gulle gever gevonden. Nog meer sport: in Nieuws071 deden we begin dit jaar verslag van de allereerste ijsmeters die gemaakt konden worden in het dorp:

Artikel gaat verder onder de video

Bij een terugblik op dit jaar mag de naam van Johan Kranenburg zeker niet onbenoemd blijven. In juli overleed de Leiderdorpse fotograaf na een kort ziekbed op 68-jarige leeftijd. Tot slot werd er na jaren van gesteggel, discussie en politieke onvrede eindelijk een besluit genomen over de toekomst van de Oude Spoorbaan: er mag straks 70 km/u worden gereden. Daarmee komt er een einde aan een langslepende discussie die eind 2019 nog tot de val van de coalitie leidde.

Leiderdorp Sleutelstad in 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×