Zeeheldenbuurt kwaad op Portaal

4

Bewonerscommissie De Zeehelden is kwaad op woningcorporatie Portaal. Portaal komt volgens Jo Verhoeven, voorzitster van de commissie, haar afspraken niet na. Daar zijn de veelal oudere bewoneres van de wijk de dupe van. Volgens Verhoeven is er met Portaal afgesproken dat alle bewoners die binnen de buurt willen verhuizen een huurkorting krijgen. Tijdens een voorlichting op 8 januari bleek dat Portaal die afspraak niet nakomt. De huurkorting zou nu alleen gelden voor huurders die door sloop of verkoop moeten verhuizen.

Het advies van de bewonerscommissie om de buurt en haar bewoners te behouden en de huurkorting te laten gelden slaat Portaal in de wind. De bewonerscommissie voelt zich nu in de steek gelaten. Zij hebben veel tijd en energie in hun buurt gestoken en vinden dat de buurt opgeknapt in plaats van gesloopt moet worden.

Audiofragment: Jo Verhoeven over Portaal en de toekomst van haar buurt in gesprek met Hidde de Meij

Delen

4 reacties

 1. Korting? de huur is al minder dan 300 Euro en dan nog goedkoper willen wonen?

 2. Misschien kan Ronkoko ons even de te huur aangeboden woningen aanwijzen waarvoor slechts 300 euro of minder huur per maand wordt gevraagd. Woningzoekenden met een kleine portemonnee zullen hem dankbaar zijn.
  Het is natuurlijk onzin. Zulke woningen zijn er al lang niet meer. Wie verhuist krijgt te maken met huurharmonisatie en een zogenaamde marktconforme huur. En dan is het voor veel mensen schrikken.

 3. @zeeheldin:

  Die woningen zijn er WEL degelijk…
  Ik zit in de Kooi voor nog geen €285,- per maand, dus zulke woningen zijn er NOG STEEDS…
  En ja, dit zijn woningen van Portaal, zal je dus gelijk even uit je boze droom halen…

 4. Een huurder op

  Er worden geen woningen meer voor zulke lage huren AANGEBODEN.
  Zou er daarom misschien "te huur aangeboden woningen" staan. Er staat ook "huurharmonisatie" en "zogenaamde marktconforme huur".

  Kijk hier maar:

  http://www.woonzicht.nl/smartsite.dws?id=469

  Plaatsnaam: Leiden
  Aantal aangeboden huurwoningen vandaag: 12
  Huren: 408,95 – 654,27 euro.
  De twee goedkoopste woningen werden vanaf woensdag 12.00 uur aagboden, er zijn nu (22.25 uur) al 130 reacties.

Over de auteur

Je bent nu offline