Formatie afgerond: Oegstgeest krijgt oude coalitie terug

Oegstgeest krijgt weer een volwaardig gemeentebestuur. VVD, CDA en Progressief Oegstgeest (PrO) hebben de onderhandelingen afgerond en presenteren vanavond hun nieuwe coalitieakkoord. Het dorp behoudt daarmee dezelfde coalitie als waar PrO eerder het vertrouwen in opzegde.

Onder leiding van Ruud Koole (PvdA) werden de afgelopen weken gesprekken gevoerd om tot nieuwe afspraken te komen. Deze week werd nog koortsachtig overlegd om de details vast te leggen en gisteravond vergaderden de drie fracties afzonderlijk over het ‘Nader Coalitieakkoord’, zoals de nieuwe samenwerking wordt genoemd. Ook is er de afgelopen week gezocht naar een nieuwe wethouder. De uitkomst daarvan wordt vanavond gepresenteerd.

Politiek verslaggever IJsbrand Terpstra van Sleutelstad in de uitzending bij Omroep West over de nieuwe coalitie.

Lijmen
Progressief Oegstgeest zegde begin juli het vertrouwen op in de coalitie met VVD en CDA nadat een masterplan voor landgoed Endegeest door de gemeenteraad werd afgeserveerd. De VVD besloot op het laatste moment dat een bepaling over wonen rond het kasteel niet door de beugel kon, waarna wethouder Peter Glasbeek (PrO) opstapte.

In de zoektocht naar een nieuwe coalitie zijn de hele zomer gesprekken gevoerd met partijen uit het dorp. Geen enkele meerderheid bleek onder aanvoering van VVD’er Vincent Janssen echter op voldoende steun te kunnen rekenen, waarna PrO het initiatief voor de formatie overnam. Koole constateerde uiteindelijk dat alleen het lijmen van de oude coalitie op voldoende steun van alle betrokken partijen kon rekenen.

Oegstgeest Politiek Toekomst Endegeest en Overgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×