(Archieffoto: Impressie Van Rhijn Bouw).

Bewoners Watergeuskade voelen wrevel over participatiegesprekken

De bewonersbelangengroep Watergeuskade is boos over de manier waarop zij worden betrokken bij het bouwproject ‘Watergeuskade’. Dat schrijven ze in een brief aan verantwoordelijk wethouder Spijker (D66). Bij de bewoners is ‘wrevel’ gewekt omdat de gemeente niet aanwezig zou zijn bij de participatie-overleggen. Het project staat sinds vorige week stil.

Uit de brief blijkt dat het de bewoners irriteert dat zij alleen spreken met de projectontwikkelaar en niet met de gemeente zelf. “Hoe kunnen wij samen goede afspraken maken als er een partij die behoorlijk van invloed is op de plannen niet aanwezig is?”, schrijft Nadine de Mooij namens de bewonersbelangengroep. “Wij willen alle betrokken om tafel om ruis te voorkomen.”

Het is niet de eerste keer dat er spanningen zijn tussen de bewoners en de gemeente over het project. Zo vonden bewoners de plannen tussen de Zoeterwoudseweg en het water van de trekvliet te hoog en te massaal. “Geen Manhattan aan de Trekvliet”, klonk de kritiek. De gemeente paste de plannen toen aan en de nieuwbouw zou een ‘tandje lager’ worden.

Tafel
De kritiek van de bewoners richtte zich destijds niet alleen op de inhoud van de bouwplannen, maar ook op de participatie. Tijdens een wijkbijeenkomst werden omwonenden overladen met informatie waardoor ze er niet goed op konden reageren. “Er was veel ruis over en weer”, zei De Mooij daarover tegen Sleutelstad.

De gemeente zegt dat de regie over het participatietraject bij de ontwikkelaar ligt. “De ontwikkelaar nodigt dus ook de mensen uit die aan tafel zitten”, laat een woordvoerder weten. “Er zijn nu geen bijeenkomsten. Als die in de toekomst zijn, dan is de gemeente, zoals de  wethouder in de commissie heeft aangegeven, natuurlijk bereid om aan te schuiven.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×