Tijdens haar online afscheid kreeg burgemeester Pauline Bouvy-Koene applaus.

Voorschoten in 2020: politieonderzoek, Intratuin-terrein en afscheid burgemeester

Sleutelstad is de omroep voor de Leidse regio; dat hoor en zie je dagelijks terug op de radio, televisie en onze website. Aan het einde van een bewogen jaar blikken we terug op 2020. Welke berichten werden het beste gelezen? Welk nieuws springt eruit? In Voorschoten trok de burgemeesterswissel veel aandacht, maar het best gelezen bericht kwam uit een heel andere hoek.

Voor dat meest gelezen bericht uit Voorschoten gaan we terug naar de eerste week van februari. Aan het begin van de nacht werd een lichaam gevonden bij station De Vink, waarna de politie een onderzoek opstartte. Daarbij werd ook een oproep gedaan aan twee vrouwen die mogelijk iets hadden gezien. “Ben je getuige geweest of heb je meer informatie? Dan komen wij graag in contact met jou.” De bezoekers van de website konden lezen dat uit het onderzoek uiteindelijk bleek dat het om zelfdoding ging.

Een bericht dat ook veel werd gelezen, gaat over de toekomst van het Intratuin-terrein. Aan het einde van 2019 werd afgesproken dat er 130 woningen mogen komen op die locatie. Lezers en luisteraars van Sleutelstad kwamen toen te weten dat ‘de nieuwbouw voor 25% bestaat uit sociale huurwoningen’ en dat ‘de overeenkomst ook de financiering omvat van een 50-km-weg, die door het plangebied gaat lopen’. In oktober werd bekend dat de Intratuin de regio verlaat en een nieuwe winkel opent in Lisse.

Afscheid van nieuwe burgemeester
Een gebeurtenis waar afgelopen jaar tot slot veel aandacht voor is geweest, is het plotselinge vertrek van burgemeester Pauline Bouvy-Koene. Na eerst drie jaar als waarnemend burgemeester van het dorp te hebben gewerkt, werd Bouvy in 2019 eindelijk de kroonbenoemde burgemeester van Voorschoten. Begin dit jaar kwam ze bij een werkbezoek echter ongelukkig ten val, waardoor ze tijdelijk thuis kwam te zitten.

Tijdens een ziekenhuisbezoek bleek er echter meer aan de hand waardoor ze, ondanks eerdere positieve berichten, langer afwezig bleef. Uiteindelijk besloot ze te stoppen als burgemeester, omdat ‘Voorschoten verder moet‘. Haar tijdelijke opvolger is Charlie Aptroot, die die klus ‘zo lang als het nodig is’ zal klaren. Inmiddels is de zoektocht naar een nieuwe kroonbenoemde burgemeester gestart.

Uiteraard kun je nog veel meer lezen over Voorschoten en wat daar het afgelopen jaar heeft gespeeld, bijvoorbeeld over het toenemende ongenoegen van zowel burgers als politiek over de manier waarop er geparticipeerd kan worden bij de besluitvorming van het gemeentebestuur. Het laatste nieuws uit Voorschoten vind je altijd handig bij elkaar in het nieuwsoverzicht van Voorschoten.

Advertentie

Voorschoten Sleutelstad in 2020


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×