In juli en augustus was je welkom op het terras aan de Klinkenbergerplas. (Foto: Rob van Dullemen).

Oegstgeest in 2020: Rode Kruisvrijwilligers, terrassen en personeelstekort

Sleutelstad is de omroep voor de Leidse regio; dat hoor en zie je dagelijks terug op de radio, televisie en onze website. Aan het einde van een bewogen jaar blikken we terug op 2020. Welke berichten werden het beste gelezen? Welk nieuws springt eruit? Vandaag als eerste Oegstgeest. Het meest gelezen bericht uit die gemeente komt uit de maand december.

In de hoogtijdagen van de tweede coronagolf riep zorginstelling Marente de hulp in het van het Rode Kruis. Dat bericht was voor veel mensen aanleiding om naar de website van Sleutelstad te gaan, waar te lezen was dat de inzet van extra vrijwilligers te maken heeft met een uitbraak van corona onder het personeel. De vrijwilligers van het Rode Kruis helpen met allerlei hand- en spandiensten, zoals hulp bij de maaltijden, het opmaken van bedden en het inzamelen van wasgoed.

Een ander bericht dat erg goed gelezen is, komt uit de periode dat corona nog een ver-van-ons-bedshow was. In januari luidden burgemeester en wethouders de noodklok over een toenemend personeelstekort. “Zelfs het reguliere werk, zoals het beheren van de openbare ruimte en het verlenen van vergunningen, loopt vertraging op of kost extra geld”, schreven we toen op. Dat Oegstgeest niet de enige (kleinere) gemeente is die het lastig heeft om goed personeel te vinden, verklaart mogelijk de hoge bezoekersaantallen van dit bericht.

Anderhalvemeterterras
De serie artikelen die bij een blik op 2020 zeker niet onbenoemd mag blijven, gaat over het anderhalvemeterterras in Park Landskroon. Sinds de eerste plannen begin mei openbaar werden, is er veel aandacht geweest voor het idee om op meerdere plekken in het dorp een tijdelijk terras te openen. Vooral bij de bewoners rond Park Landskroon maakte dat idee veel los, waardoor er een kort geding werd aangespannen en er uiteindelijk zelfs een klein integriteitsonderzoek naar de burgemeester werd gedaan. Op basis daarvan werd uiteindelijk geconcludeerd dat verder onderzoek niet nodig was.

Uiteraard kun je nog veel meer lezen over Oegstgeest en wat er het afgelopen jaar heeft gespeeld, bijvoorbeeld in het dossier over de politieke spanningen rond landgoed Endegeest. Het laatste nieuws uit Oegstgeest vind je handig bij elkaar in het nieuwsoverzicht van Oegstgeest.

Advertentie

Oegstgeest Sleutelstad in 2020


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×