Het winterse Roomburgerpark. (Foto: Chris de Waard).

Bijna 60.000 euro voor campagnes Roomburgerparkreferendum

Wie half maart niet alleen gaat stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen, maar ook zijn of haar stem wil uitbrengen voor het referendum dat in Leiden gelijktijdig wordt gehouden rondom de herinrichtingsplannen voor het Roomburgerpark, kan dat goed geïnformeerd doen. De gemeente Leiden ondersteunt campagneactiviteiten voor een bedrag van in totaal 58.446,40 euro.

Van dat bedrag gaat 24.099,90 euro naar activiteiten van tegenstanders van het inrichtingsvoorstel, 20.926,50 naar de voorstanders en 13.420 naar neutrale partijen. Wat de plannen waarvoor subsidie beschikbaar wordt gesteld inhouden, is nog niet bekend gemaakt.

De gemeenteraad had eerder maximaal een ton beschikbaar gesteld om de campagnes te ondersteunen. Na advies van de referendumkamer heeft het college van burgemeester en wethouders nu vijftien aanvragen (deels) gehonoreerd. In totaal kwamen er zeventien aanvragen binnen.

Leiden Maatschappij Politiek Herinrichtingsplan Roomburgerpark


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×