Koos Koster (links) en Rob van der Groen (rechts) namen vrijdag de tulpen in ontvangst. (Foto: J.P. Kranenburg).

Clubhuis De Derde Helft deelt woensdag 900 bossen tulpen uit

Leiderdorpers worden komende woensdag weer verrast door Clubhuis De Derde Helft. Net als vorig jaar worden er in verschillende seniorenflats en tehuizen tulpen uitgedeeld. Maar liefst 900 bossen tulpen worden er coronaproof verspreid. Met de actie worden ouderen opgefleurd en brengt ‘het Clubhuis’ de activiteiten weer onder de aandacht.

Clubhuis De Derde Helft is in 2019 opgericht als ontmoetingsplek voor senioren. Wekelijks konden ze terecht bij hockeyvereniging Alecto en voetbalvereniging RCL voor een gezellige ochtend met diverse (sportieve) activiteiten. Met de komst van corona is ook Clubhuis De Derde Helft gesloten, maar kartrekkers Rob van der Groen en Koos Koster laten het er niet bij zitten.

Zo is vorig jaar het succesvolle ‘BalkonBewegen‘ in het leven geroepen, waarbij de initiatiefnemers samen met een fysiotherapeut elke week langs verschillende locaties trekken en mensen al bewegend op hun balkon (op afstand) toch samenbrengen. Dit resulteerde zelfs in de Nationale Balkon Beweegdag, die ook dit jaar weer plaatsvindt. Van der Groen: “Het is zo ontzettend leuk om mensen op deze manier samen te brengen. Buren die al jaren naast elkaar wonen maar elkaar niet kennen, staan ineens samen te lachen en te bewegen. Dat heeft al weer veel leuke dingen opgeleverd zoals wandelclubjes.”

Tulpen
Een ander initiatief dat werd opgestart toen corona de boel overnam, was de tulpenactie. Vorig jaar schonk Kwekerij van der Spek uit Nieuwe Wetering al honderden bossen tulpen, dit jaar zijn dat er zelfs 900. De bosjes worden coronaproof uitgedeeld. Ze worden voor de deur gelegd en vervolgens wordt er aangebeld. Soms resulteert dat in een praatje op afstand, de andere keer is het alleen een bedankje en gaat iemand weer naar binnen. “En dat is ook goed”, zegt Van der Groen. “Het wordt gewoon heel erg gewaardeerd, ik leef er zelf ook helemaal van op.”

Aan de tulpen hangt ook een kaartje met uitleg over Clubhuis De Derde Helft. Van Der Groen: “Dat is niet waarom we het doen, maar het is wel een mooie gelegenheid om mensen op de hoogte te brengen van onze activiteiten. Misschien willen ze wel een keer langskomen als we weer open zijn.”

Woensdag tussen 10.00 en 13.00 uur worden eerst de bekende BalkonBeweeglocaties afgegaan, waar ook 45 minuten lang BalkonBewegen plaatsvindt. Dat zijn achtereenvolgens de Bloemendaalselaan, Huis ter Does, Ommedijk en de Brandwacht. In de middag worden er ook op andere plekken tulpen uitgedeeld.

Leiderdorp Maatschappij Sport clubhuis de derde helft


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×