(Video: Robbert Beurse).

Boostercampagne GGD komt op stoom

De snelheid waarmee de GGD Hollands Midden boostervaccinaties zet, loopt snel op. Begin december werden er nog zo’n 3500 prikken per dag gezet in de regio Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda. Inmiddels is dat aantal opgelopen tot meer dan 6.000 per dag en het streven is om vanaf half januari 11.000 mensen per dag te prikken.

De GGD gaat met een mobiel vaccinatieteam langs zorginstellingen en niet-mobiele thuiswonenden. Die laatste categorie komt alleen in aanmerking als ze zijn aangemeld door de huisarts.

De boostervaccinaties zijn nodig om voldoende weerstand op te bouwen tegen de omikron-variant van het coronavirus. Het demissionaire kabinet heeft aangekondigd dat iedereen boven de achttien uiterlijk in januari een prik kan krijgen. Daarom is de GGD dan ook flink aan het opschalen.

Zo zorgen genisten van defensie voor de aanleg van een extra parkeerterrein bij de vaccinatielocatie in het ECC in Leiden, en zijn de voorbereidingen voor een nieuwe vaccinatielocatie in Leiderdorp in volle gang. In de tweede week van januari moet die openen in het voormalige kerkgebouw van de Levensstroomgemeente tegenover het Alrijne Ziekenhuis, tegen de A4 aan.

De GGD Hollands Midden meldde dit weekend al dat er voldoende personeel is om de hele campagne in goede banen te leiden.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×