Diaconaal Centrum De Bakkerij aan de Oude Rijn. (Foto: Robbert Beurse)

Leiden in 2023: Steekpartij Bakkerij, faillissement Donatello's en parkeervergunningen campers

Sleutelstad is de omroep voor de Leidse regio; dat hoor en zie je dagelijks terug op de radio, televisie en onze website. Aan het einde van een bewogen jaar blikken we terug op 2023. Welke berichten werden het beste gelezen? Welk nieuws springt eruit? Vandaag blikken we terug op het jaar van Leiden.

Het bericht dat verreweg het meeste is gelezen, ging over de steekpartij bij Diaconaal Centrum De Bakkerij. Dat geldt ook voor de andere artikelen en reportages in dat uitgebreide dossier. De vijf meest gelezen berichten over de steekpartij trokken samen ruim 150.000 lezers.

Bij de steekpartij raakten drie mensen gewond. Een 66-jarige vrijwilliger van Diaconaal Centrum De Bakkerij overleed aan zijn verwondingen. Na een uitgebreide zoektocht werd dezelfde dag nog een eerste verdachte aangehouden. Een paar dagen later werd pas een tweede verdachte aangehouden. Bronnen rondom het opsporingsonderzoek zeiden dat de politie een enorm risico nam door dagenlang stil te houden dat de werkelijke verdachte nog vrij rondliep. Dat werd door het OM ontkracht.

Donatello’s
Nieuws over bedrijven doet het ook altijd goed. Dat zien we in 2023 bij nieuws over AH XL waar het plafond deels naar beneden kwam en ook de problemen rond de centrummarkt en de verhuizing van C&A deden het bovengemiddeld goed. Met afstand het best gelezen bedrijvennieuws was onze berichtgeving over de teloorgang van Italiaans restaurant Donatello’s in de Haarlemmerstraat. Een crowdfunding mocht niet baten, waardoor een doorstart uitbleef.

Campers
Het meeste opzien baarde het besluit van de gemeente Leiden om vanaf 1 januari 2024 geen parkeervergunningen meer te verstrekken aan kleine camperbusjes. De eigenaren lieten massaal van zich horen. Online en in de stad, maar ook in het Leidse stadhuis lieten ze zich niet onbetuigd. Brieven, insprekende camper-eigenaren en een petitie brachten wethouder Ashley North tot inkeer. In een brief van negen pagina’s legde hij uit waarom de campers hun vergunning toch mogen houden, zo lazen tienduizenden mensen op Sleutelstad.

Economie Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×