Nieuw participatietraject rondom vernieuwing Kopermolen

2

De gemeente Leiden start na de zomer met een nieuw participatietraject rondom de vernieuwing van de Kopermolen in de Merenwijk. Samen met bewoners, eigenaren en ondernemers wordt toegewerkt naar een ‘Nota van Uitgangspunten’ die gaat dienen als basis voor de herontwikkeling van de Kopermolen. Het proces staat onder leiding van de gemeente.

Bij de herontwikkeling van de Kopermolen wordt gewerkt aan het vergroten en verbreden van het woningaanbod, de vernieuwing van het winkelcentrum en versterken van de centrumfunctie voor de wijk. Ook wordt de openbare ruimte rond het winkelcentrum verbeterd.

Nieuw plan
Eerder werden er al plannen gepresenteerd voor twee nieuwe woontorens achter het winkelcentrum. Eén daarvan zou honderd meter hoog worden en in het wijkpark komen te staan. Vanuit de wijk was er veel weerstand tegen deze plannen en er werd meerdere malen actie gevoerd. Tijdens de verkiezingscampagne bleek dat de Leidse politiek de woontoren ook niet zag zitten.

In het beleidsakkoord schreven de nieuwe coalitiepartijen vervolgens: “In de Merenwijk verlangen we een beter plan voor de Kopermolen. Het huidige wijkpark is heel belangrijk voor de wijk. Daarom blijft het groen behouden.” Voor dat nieuwe plan start na de zomer dus het participatietraject. Op die manier wil het college van burgemeester en wethouders wensen en belangen van betrokkenen serieus nemen.

Delen

2 reacties

  1. Jan Vanrijn

    Bouw maar vol het gaat toch niet meer veranderen alle wijken in leiden Noord zijn toch al naar de kloten neem nu bvb de corantyn straat en parimariebo straat helemaal ver paupers Door het niet onder houden van de flats Door portaal en zo is de kopermolen ook naar de donder gegaan en de huren van die panden moeten ook omlaag dus je kan bouwen wat je wild het is nu al mislukt

    • Heb erbarmen op

      Uw lot in de Corantijnstraat is heel erg. Maar denk ook aan arme mensen die iets willen. Of stel dat de gemeente zou zeggen: “We doen niets, alles daar en hier is reeds naar de kloten gegaan. Beter om geld te besparen voor iets nuttigs.”. Zou u dan positief reageren?

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline