Uitverkoop bij Intratuin (Foto: Robbert Beurse).

Voorschoten in 2022: uitverkoop bij Intratuin en zorgen om recreatiepark Vlietland

Sleutelstad is de omroep voor de Leidse regio; dat hoor en zie je dagelijks terug op de radio, televisie en onze website. Aan het einde van een bewogen jaar blikken we terug op 2022. Welke berichten werden het beste gelezen? Welk nieuws springt eruit? In Voorschoten ging het meest gelezen artikel over de uitverkoop bij de sluiting van Intratuin na 99 jaar. Op nummer twee stond ook Intratuin. Verder dit jaar veel aandacht voor het nieuwe recreatiepark Vlietland. En dan waren er ook nog verkiezingen.

Het zat er al lang aan te komen, maar eind februari was het zover. Intratuin Voorschoten sluit de deuren en verhuist naar een nieuwe vestiging in Lisse. Voor de verhuizing hield het tuincentrum grote uitverkoop en dat ging heel hard. ‘Alles moet op’.

Hoewel de eigenaar van Intratuin verwachtte dat de meeste klanten ‘meeverhuisden’, liet Intratuin begin december een kerstshuttle rijden. Het nieuwe tuincentrum in Lisse was toen helemaal in kerstsferen gehuld en dus reed er een speciale shuttledienst. De kosten waren twee euro vijftig, maar dat kregen klanten direct terug in de vorm van een kortingsvoucher.

Dit jaar ook veel aandacht voor recreatiepark Vlietland. De plannen voor zo’n 222 vakantiewoningen, een restaurant, een bedrijfsgebouw en 569 parkeerplaatsen in het natuurgebied bestaan al langer, maar lagen lange tijd in de ijskast. In september boden tegenstanders een petitie aan die maar liefst 17.000 keer was ondertekend. Ook in de gemeenteraad van Voorschoten waren zorgen. Het lijkt weinig te helpen omdat formeel de gemeente Leidschendam-Voorburg over de plannen gaat.


Tot slot waren er ook in Voorschoten dit jaar gemeenteraadsverkiezingen. In aanloop naar het stemmen organiseerde Sleutelstad in samenwerking met de Voorschotense Krant en de Ondernemersvereniging een groot lijsttrekkersdebat in het Cultureel Centrum. De grote verassing was Voorschoten Lokaal met vier zetels. De VVD werd de grootste partij. Samen met het CDA vormden deze partijen een coalitie die dus over rechts ging. Na een tijd van onderhandelingen presenteerden zij in juli het nieuwe coalitieakkoord.

Maatschappij Voorschoten Sleutelstad in 2022


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×