(Foto: AS Media).

Oegstgeest in 2022: verdrinking in zwembad en onrust over flitsbezorging

Sleutelstad is de omroep voor de Leidse regio; dat hoor en zie je dagelijks terug op de radio, televisie en onze website. Aan het einde van een bewogen jaar blikken we terug op 2022. Welke berichten werden het beste gelezen? Welk nieuws springt eruit? In Oegstgeest is het meest gelezen bericht meteen een dieptepunt van afgelopen jaar: de verdrinking van een 15-jarige jongen in zwembad Poelmeer.

Veel mensen in het dorp volgden de berichtgeving over de verdrinking van de Afghaanse jongen op de voet. Vanaf het moment dat het ongeluk gebeurde, de reactie van het zwembad een dag later en het bericht dat de jongen in het ziekenhuis was overleden. Alle berichten werden veel gelezen en er kwamen via sociale media veel steunbetuigingen binnen. De politie besloot uiteindelijk geen verder onderzoek te doen en houdt het op een noodlottig ongeval.

Ook veel aandacht kreeg een mogelijke schietpartij onder de A44 bij Oegstgeest. Daarvoor rukte een flinke politiemacht uit, maar er werden geen kogelhulzen gevonden en ook van het voertuig dat zou zijn beschoten ontbrak ieder spoor. Gelukkig was er ook wat luchtiger nieuws dat veel werd gelezen: een heus horrorhuis dat dit najaar toegankelijk was voor het publiek. In de bijbehorende video kan je nog even lekker griezelen met de geestelijk vader: de 24-jarige Niels van Hameren.

Illegaal schuurtje
Op politiek gebied trokken de plannen voor een horecapaviljoen aan de Oude Rijn de nodige aandacht. Buurtbewoners vrezen geluids- en parkeeroverlast en die vrees is ook na een aanpassing van de plannen niet weggenomen. De onrust over de mogelijke komst van een vestiging van flitsbezorger Getir naar het dorp zorgde voor een verbod op zulke dark stores, maar de onrust erover hield nog maanden aan. Waar wel toestemming voor kwam, waren twee schuurtjes die illegaal in de tuin van twee nieuwe wethouders bleken te staan. Het stond een benoeming als wethouder niet in de weg.

Artikel gaat verder onder de foto’s

De stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart werden overigens niet één keer geteld zoals normaal, maar twee keer. Als Lokaal Oegstgeest namelijk twee stemmen meer had gehad dan zou de partij van Eelke van den Ouweelen in de raad vertegenwoordigd blijven. Op zo’n klein verschil wilde de gemeenteraad niet gokken, en daarom werd er besloten om een hertelling te doen. Die hertelling, die door Van den Ouweelen niet werd geaccepteerd, leverde echter geen andere uitslag op waarmee Lokaal Oegstgeest haar laatste zetel verloor.

Oliebollenbeslag
We sluiten af met een opmerkelijke vondst aan het begin van het nieuwe jaar. Of het recept niet goed bleek te zijn, er een rekenfout is gemaakt of er wat minder was gegeten dan gedacht zullen we nooit weten, maar duidelijk was dat iemand van veel oliebollenbeslag af moest. Heel veel. Als locatie werd voor de oever van het Valkenburgse meer gekozen, waar de brandweer constateerde dat oliebollenbeslag niet gevaarlijk is en weer terug naar de kazerne kon.

Maatschappij Oegstgeest Sleutelstad in 2022


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×