Science071

Science071: De heropening van de Hortus Botanicus

Deze week hebben we het over de heropening van de Hortus Botanicus. Professor Dr. Paul Kessler, bijzonder hoogleraar Botanische tuinen én directeur van de Hortus Botanicus in Leiden, ging er met ons over in gesprek: Waarom spreken we van stoepplantjes en niet onkruid? Waarom zijn deze zo belangrijk voor onze omgeving en welk onderzoek kunnen wij zelf thuis met stoepkrijt uitvoeren? Meneer Kessler vertelt het ons allemaal!

Redacteur Daan beantwoord voor ons de wetenschapsvraag van deze week: Hoe werkt de Coronatest eigenlijk? Hoe gaan ze te werk als ze zo’n test afnemen bij mensen en wat gebeurt er in het lab?

Redacteur Mandy brengt ons op de hoogte van het laatste wetenschapsnieuws: Het naleven van de Coronamaatregelen is een rouwverwerkingsproces. De Spacex is succesvol gelanceerd en er staan 500 diersoorten momenteel op het punt van uitsterven. Maar gelukkig heeft eenzame slak Jeremy zich eindelijk kunnen voortplanten! Verder is het onderzocht dat je hond je graag wilt redden en dat pinguins lachgas uitpoepen!

Verder discussieerden redacteuren Nour, Daan, Hidde en Mandy over de persconferentie van vandaag rondom de Coronamaatregelen. Kan je deze zomer op vakantie? En waar mag je dan wel en niet heen?

Ten slotte vertelde redacteur Douwe ons nog een aantal leuke weetjes over gras. Waarom dan? zal je je afvragen. Het is deze week namelijk weer lekker warm geweest en veel mensen hebben momenteel last van hooikoorts.

Uitgezonden: 3 juni 2020

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×