Science071

Science071: Interactive Games, Big Tech en de Metaverse... een uitzending in het teken van de digitale wereld!

Een uitzending in het teken van de digitale wereld! Daarvoor spreken we met Mr. dr. Reijer Passchier, hij neemt ons mee in de wereld van het recht en Big Tech. Natuurlijk gaan we ook de diepte in over zijn boek, 'Artificiële intelligentie en de rechtsstaat'. Wat zijn de gevaren van digitalisering? Redacteur Mandy heeft zich verdiept in interactive games als onderdeel van haar vaste rubriek: CineMandy! Redacteur Frank geeft ons antwoord op de vraag: wat is de Metaverse? Maar natuurlijk ook het laatste nieuws uit de wereld van de wetenschap, gebracht door Donya en Nour.

Maar we trapten de uitzending af met promovendus Julia Folz, zij vertelt ons over haar onderzoek naar ‘lichaamssensaties’. Hoe goed kennen wij ons lichaam eigenlijk? Je hoort het van Julia! Wil jij ook meedoen aan haar onderzoek en jouw lichamelijke sensaties beter leren kennen? Ga dan naar https://leidenuniv.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_bm84MQmslBx7kyi en meld je aan!

Uitgezonden: 26 januari 2022

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×