Science071

Science071: Alles over de Champions League van de sterrenkunde

Hoe pas je je biologische klok aan om te wennen aan de eventuele avondklok? Wanneer was de eerste avondklok eigenlijk? En wist je dat zojuist voor het eerst een raket is gelanceerd vanaf een vliegtuig in vlucht? Ook deze woensdag krijg je van Science071 je dosis wetenschap!
In deze speciale uitzending: een interview met de sterrenkundige trots van Nederland, Prof. Dr. Ewine van Dishoeck, over het winnen van de Jules Janssen-prijs voor uitstekend sterrenkundig onderzoek en outreach. Verder gaan we in gesprek met Prof. Dr. Gilles van Wezel over zijn slimme software, die zoekt naar nieuwe antibiotica.

Uitgezonden: 20 januari 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Frank, Hidde, Mandy, Nour

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Woensdag 8 dec, 19.00 uur

Bekijk video's


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×