Science071

Science071 - Papadag is verleden tijd

Deze week zijn in Science071 te gast: Prof. dr. Marlou Schrover, hoogleraar migratiegeschiedenis over het nieuwe Leiden-Delft-Erasmus Centre Governance of Migration and Diversity. We hebben het met haar over een inclusieve samenleving, waarin ieder mens gelijke toegang en kansen tot welvaart en welzijn heeft.

Dr. Max van Lent, docent economie aan de universiteit Leiden, met hem been we het over het geboorteverlof voor partners dat sinds 1 juli ingevoerd. Dit wordt gezien als mijlpaal en doorbraak in de zwangerschapsdiscriminatie, maar is dat het wel voor iedereen?

In het wetenschapsnieuws heeft redacteur Daan het over het ontstaan van vliegende dino's, varkens als redding voor het tekort aan donororganen, nieuwe opgravingen onder het binnenhof en de Colombianen, die echte wereldreizigers blijken te zijn.

De wetenschapsvraag van de week gaat deze week over de vraag of planten pijn voelen. Redacteur Nour legt dit ingewikkelde vraagstuk voor je uit.

Douwe heeft een aantal wetenschapsweetjes voor je over één van de favo huisdieren; katten!

Uitgezonden: 15 juli 2020

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×