Science071

Science071 - Racisme, Genderstereotype & COVID Radar

Deze week hebben we drie gasten bij Science071! Prof.dr. Marlou Schrover vertelt ons over Nederlands Racisme, Dr. Lara Wierenga over sekseverschillen in het onderwijs en Dr. Nic Saadeh licht de COVID Radar app nader toe.

Verder brengt redacteur Nour ons weer helemaal op de hoogte van het wetenschappelijk nieuws, vertelt redacteur Nathalie ons een aantal interessante weetjes over de enige echte Leidse Hortus Botanicus, en beantwoordt redacteur Daan de vraag van de week: "Waarom zijn er maar twee kandidaten in de verkiezingen van de Verenigde Staten?"

Uitgezonden: 14 oktober 2020

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×