Science071

Science071: Zelfbewuste vissen, dickpics en een onafhankelijk Indonesië

Vissen poetsen vlekken van zich af om zelfbewust te worden. Wist jij dat bepaalde continenten door de wetenschap zijn vergeten? Redacteur Donya neemt je vandaag mee in allerlei grappig wetenschapsnieuws. Maar de uitzending heeft nog veel meer voor je in petto. Zo gaat hoogleraar psychologie Mariska Kret in op dickpics en het tonen van emoties en vertelt Esther Zwinkels over de Nederlandse bezetting van Indonesië en het recht dat Nederland als wapen gebruikte hierin.

Uitgezonden: 23 februari 2022

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×