Science071

Science071 - Duurzaamheid & Crisismanagement

Deze week te gast in Science071 is Prof.dr. Arjen Boin, gespecialiseerd in crisismanagement. Hij vertelt ons alles over de aanpak van het coronavirus, en over of die ons misschien ontglipt. Ook aan de telefoon is Daphne van den Berg, programmamanager Duurzaamheid van Universiteit Leiden, om ons op de hoogte te brengen van het duurzaamheidsplan van onze Universiteit. In het wetenschapsnieuws brengt redacteur Nour ons weer even helemaal op de hoogte, onder ander over leven op Venus en het uitsterven van diersoorten (mét een sprankje hoop). De wetenschapsvraag wordt deze week beantwoord door redacteur Boukje. Zij praat over knuffelen, en vertelt ons hoe het komt dat we zo’n behoefte aan fysiek contact hebben. Tot slot heeft redacteur Nathalie een hoop nieuwe weetjes verzameld, en vertelt ze ons van alles over geur en ruiken - zo komen we er bijvoorbeeld achter hoe je je partner niet met je ogen, maar met je neus vindt!

Uitgezonden: 16 september 2020

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×