Science071

Science071: Mummy's en hondenpoep, welke van de twee is ook een verfkleur? Dat en meer, in de uitzending van deze week!

Redactrice Marcielle neemt on mee in de wereld van de mummy. Waar werden die mummy's vroeger wel niet allemaal voor gebruikt? Van een beetje mummy in je geneesdrankje moest je in het Oude Egypte in ieder geval niet raar opkijken. Maar ook spreekt Chel met ons over onderzoek naar onsterfelijke luchtbellen en de bijdrage van hondenpoep aan het biodiversiteitsprobleem. Oh en wil jij weten wat het dagonderwerp van morgen is, in het kader van Leiden City of Science 2022? Luister dan eerst naar Chel, en ga vervolgens naar www.leiden2022.nl om erachter te komen. Veel luisterplezier!

Uitgezonden: 9 februari 2022

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Woensdag 6 jul, 19.00 uur

Bekijk video's


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×