Science071

Science071: We kijken door een 'Wereldbril' naar de problemen van morgen. Klimaatverandering, armoede... maar ook babynieuws!

Gletsjers smelten en vissen kunnen praten. Wist jij dat er vulkanen op de maan zijn? En dat lieveheersbeestjes een winterslaap houden? Vandaag in de uitzending gaat Peter de Bruyckere in op Baby's First Year. Hoeveel geld een net bevallen ouder heeft, maakt blijkbaar uit voor de hersenontwikkeling van de baby. Daarnaast gaat Nour in gesprek met dr. J.A. Scholte die ons wilt leren denken met een blik op de wereld. Er is dus weer eens veel te leren tijdens deze aflevering van Science071!

Uitgezonden: 2 februari 2022

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Woensdag 29 jun, 19.00 uur

Bekijk video's


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×