Science071

Science071: Liedjes die je opvrolijken... zo vieren we Random-Acts-Of-Kindness-Day!

Jawel, het is vandaag Random-Acts-Of-Kindness-Day! En bij Science071 eren we deze bijzondere dag door het draaien van opbeurende liedjes, maar natuurlijk ook - traditiegetrouw - door eens diep in de wetenschappelijke wereld van "Kindness" te duiken. Zo staan we met redacteur Daphne stil bij de oorsprong van deze vrolijke dag, en diens psychologische achtergrond. Hoe reageert ons brein op deze plotse vloed aan positiviteit? Ook is dr Rebecca schaefer te gast, met haar bespreken we de nauwe interactie tussen muziek en gezondheid. Wist je bijvoorbeeld dat iedereen - ja, óók jij - in meer of mindere mate beïnvloed wordt door muziek? En dat we muziek met name gebruiken om onszelf te kalmeren? Dit, en meer hoor je in ons interview!

Maar laten we ook zeker afgelopen zondag niet vergeten - Valentijnsdag. Geheel in stijl neemt Tom Roth ons mee in de wetenschap van romantiek en partnerkeuze, maar dan wel bij zijn favoriete onderzoekspopulatie: de Orang-oetan! Hoe gaan deze mensapen eigenlijk om met de liefde? Tom geeft de antwoorden! Tot slot sluit ook Nathalie aan voor de laatste nieuwtjes uit de wetenschap, en vertelt Mandy ons waarom ritme en routine onmisbaar zijn in het leven.

Naast je wekelijkse dosis wetenschap was deze uitzending natuurlijk ook hét moment om muziek aan te vragen waar je vrolijk van wordt, als onze Random-Act-Of-Kindness voor jou, de trouwe luisteraar. Enjoy!

Uitgezonden: 17 februari 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×