Science071

Science071: Een Plantaardige Uitzending over Duurzaamheid in Leiden

Wist je dat de naakte molrat oorlogszuchtig is? Dat de maan mogelijk vol water zit? En dat de de meerkoet graag nestjes maakt met corona-afval? Elke woensdagavond kom je meer te weten over de spannende wereld van de wetenschap in Science071, hét wetenschapsprogramma op je radio hier bij Sleuteldstad.

Deze week is dr. Suzanne Lommen bij ons te gast om alles te vertellen over biologische bestrijding. Wij duiken de wereld in van de exoten en de invasieve soorten. In deze uitzending neemt de Japanse Bladvlo het op tegen de Aziatische Duizendknoop. Wie komt er het beste uit?

Daarnaast komen Auke Florian Hiemstra en Liselotte Rambonnet ons alles vertellen over hun spannende avontuur: Canal Cups. Deze maand kwam er een documentaire van Alexander Schippers uit over deze twee activistische biologen. Vrijdag zijn ze te bewonderen op het witte doek tijdens het Leids International Film Festival. Ook pleiten zij in deze uitzending voor herbruikbare mondmaskers.

Verder houdt redacteur Boukje ons op de hoogte over het laatste wetenschapsnieuws. Van maan tot magnetron. Het komt allemaal voorbij. Redacteur Marijke legt ons het fijne uit over de griepprik en redacteur Nour neemt ons mee met een niet zo sexy verhaal over de tandarts. Voorkomen is beter dan genezen dus vergeet niet te poetsen vanavond.

Uitgezonden: 28 oktober 2020

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×