Science071

Science071 - Een zonnige uitzending

Het is mooi weer, en ook in de uitzending van Science071 schijnt het zonnetje naar binnen! Met in het Medisch Spreekuur van redacteur Nour een goede portie vitamine D-diagnostiek, en het antwoord op de wetenschapsvraag: "Waarom worden sommige mensen sneller bruin dan anderen?" (vooral presentator Hidde, die altijd meteen verbrandt, was benieuwd naar het antwoord).

Rachel Plak is te gast en vertelt ons over de invloed van de lockdown op kinderen met autisme, en Ludo Waltman praat over de Derek de Solla Prize Medal, waar hij onlangs mee werd onderscheiden.

Uitgezonden: 31 maart 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×