Science071

Science071 - Nooit meer minigames? Het einde van Flash Player

Science071 trapt 2021 goed af met een volle uitzending.
Zo hoor je van Dr. Joery Matthys alles over de samenwerking tussen de Universiteit Leiden en de Nationale Politie. Zo komt er een nieuwe studierichting Politiestudies.
Dr. Joris Dormans vertelt ons alles over het programma Flash Player dat sinds 1 januari van dit jaar niet meer bestaat op het internet. Veel minigames draaiden op dit programma. Joris vertelt ons of dit het einde betekent voor al deze spelletjes?

In het wetenschapsnieuws vertelt Nour ons alles over het overlijden van natuurkundige en nobelprijswinnaar Martinus Veltman, bomen die eerder hun bladeren verliezen en een schildpadsoort die misschien wel van uitsterven gered is.
Redacteur Hidde legt uit waarom het eten in je magnetron draait.
Redacteur Frank vertelt ons allerlei interessante weetjes over nieuwjaarsdag, wist je bijvoorbeeld dat oliebollen minder calorieën bevatten dan eierkoeken?

Uitgezonden: 6 januari 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×