Science071

Science071: Wat was de nummer 1 hitsong in de zeventiende eeuw?

Dr. Olga van Marion, universitair docent Nederlandse Letterkunde en onderzoeker van het project ‘de Top 40' van de zeventiende eeuw. Vol enthousiasme vertelde ze in ons programma over de vrije- tijdsbesteding en romantische avances van de zeventiende eeuw en die hadden vaak te maken met muziek!

Michelle Willebrands won recent de ET Outreach award! Dat is een prijs voor sterrenkundig werk dat wetenschap naar het brede publiek communiceert, en het is een prijs van Ewine van Dishoeck, wie we een tijdje geleden ook op de show hebben gehad. Willebrands won de Award voor een workshop voor kinderen over buitenaards leven.

Redacteur Donya bracht ons weer helemaal op de hoogte van nieuwtjes in de wetenschap. Want waarom krijg je eigenlijk rimpelige vingers? weet jij het?
Redacteur Nour vertelde ons in zijn medisch spreekuur over reflexen en ten slotte vertelde redacteur Texel ons alles over NFT's!

Uitgezonden: 15 december 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×