Science071

Science071 - Nepnieuws en fakesnakes

Ook deze uitzending van Science071 is weer een ware wetenschapsreis: presentator Nour neemt ons mee naar de mummies van medisch informaticus Berend Stoel, de sterren in het heelal van redacteur Frank en de fake-news-bubbels van redacteur Daphne.

Ook loopt hij met redacteur Boukje even het leukste wetenschapsnieuws van de afgelopen week door, om er zeker van te zijn dat de Science-luisteraars straks weer he-le-maal mee kunnen praten over kou, kunst en embryo’s. Spoiler alert: ook Sybrand Buma laat van zich horen...

Uitgezonden: 24 februari 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×