Science071

Science071 - Van meeliftende bacteriën tot waterstofvliegtuigen!

Op deze internationale dag van de bever brengen we je natuurlijk op de hoogte van alle relevante (en irrelevante) beverweetjes!
Verder in deze uitzending een gesprek met Prof. Dennis Claessen, over zijn onderzoek naar bacteriën die net als mensen liften. Hoe werkt dat? We worden ook op de hoogte gebracht van de meest recente wetenschapsnieuwtjes en horen in de tweede aflevering van 'Sterren kijken met Frank' over de 'dampkring' van de Maan.

Uitgezonden: 7 april 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×