Science071

Science071

Intelligente honden en Halloween-kostuums. Vanavond in Science071 hoor je nieuws over ruimtetaco's en de vijfde dimensie. Zweef je met ons mee door de geschiedenis van true-crime shows? Waarom hebben wij een passie voor moord en doodslag? En kunnen we werkelijk dingen laten vliegen als in The Conjuring? Luister naar Science071 en kom erachter! Daarnaast zijn taco's niet het enige in de ruimte. Ineke van der Ham is bij ons om te praten over DTD: een stoornis waarbij je moeite hebt met het inschatten en herinneren van ruimte. Genoeg te leren dus!

Uitgezonden: 3 november 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Woensdag 1 jun, 19.00 uur

Bekijk video's


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×