Science071

Science071: Veel energieke, sportieve liedjes op de Internationale Dag van de Sport! En we zetten COVID-19 eens in het zonnetje

Terug van weggeweest, en hoe! In deze uitzending van Science071 spreken we met Prof.dr. Louis Kroes, hoogleraar Virologie in het LUMC, over zijn onderzoek naar het effect van seizoenen op het aantal COVID-19 besmettingen. Hoe komt het dat het aantal infecties steeds zo laag ligt in de zomer, en weer piekt in de wintermaanden? Wat blijkt, dit hangt veel meer samen met on eigen gedrag dan met de temperatuur! Maar ook is Justin Wong Chung te gast, promovendus bij de KNO in het LUMC, om ons mee te nemen langs te nieuwe technieken voor het verwijderen van amandelen. Waar heb je die kleine orgaantjes uberhaupt voor nodig, eigenlijk? Justin legt het je uit!
Tenslotte heeft redactrice Romee - in het kader van de Internationale Dag van de Sport - zich verdiept in spierpijn. Waarom zet die pijn soms pas enkele dagen later door? Luister terug om antwoord te krijgen om deze, en vele andere vragen!

Uitgezonden: 6 april 2022

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×