Science071

Science071: Programmeren voor kinderen: een denderende uitzending!

Programmeren is allang niet meer alleen voor nerds. Steeds meer mensen kunnen het, maar voor veel mensen is een programmeertaal als Python iets wat direct knallende hoofdpijn veroorzaakt. Felienne Hermans, universitair hoofddocent bij het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS) heeft zelf een programmeertaal bedacht om het programmeren aan de man, of eigenlijk aan het kind, te brengen, want de taal is vooral gericht op de jongste generaties. Haar taal genaamd Hedy is een daverend succes: in ongeveer 9 maanden zijn er maar liefst 100 duizend programma’s gemaakt met de taal. Hidde sprak met haar over het succes en de meerwaarde van Hedy.

Redacteur Daphne had tips om veilig te blijven tijdens het onweer en legde de werking uit van bliksem. Ze wist ons ook te vertellen hoe het kan dat mensen hoofdpijn krijgen als het gaat onweren.

Nour had zich verdiept in geluidsoverlast. Het is namelijk niet zo onschuldig als je misschien zou denken.

Ten slotte behandelde Mandy de wetenschapsnieuwtjes over CO2 vervuiling van de bouwsector, de crash van de formule 1 coureur Grosjean en de vervallen droom van Uber.

Uitgezonden: 16 december 2020

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×