Science071

Science071: kan het Tuberculosevaccin kwetsbaren beschermen tegen Corona?

Toerisme, dit jaar hebben we er niet veel van gezien. Toch is dit een probleem in veel grote trekpleisters. In Nederland is ons toeristische centrum natuurlijk Amsterdam. Als buitenlanders het over Nederland hebben dan hebben ze het over onze hoofdstad. Door de Corona-crisis is dit natuurlijk stil komen te liggen, maar hoe moet het verder met het probleem van overtoerisme in de toekomst? Luuk Rietveld schreef afgelopen zomer zijn masterthesis over de huidige duurzaamheid van erfgoed en toerisme in Amsterdam.

Ook brengt redacteur Nathalie ons op de hoogte van de laatste weetjes in de wereld van de wetenschap!

In het LUMC wordt onderzoek gedaan naar een vaccin tegen Tuberculose en of dit ouderen zou beschermen tegen de gevolgen van Corona. Het team is nog steeds op zoek naar ouderen die mee willen werken aan dit onderzoek. Professor Rosendaal werkt op de afdeling Klinische Epidemiologie in het LUMC en hij is vandaag bij ons aangeschoven om ons iets te vertellen over hoe ze met dit vaccin te werk gaan. Wilt u meedoen aan dit onderzoek? Mail dan naar: BCG-PRIME@lumc.nl

Redacteur Hidde beantwoordt de vraag die iedereen zich wel eens afvraagt, namelijk: wat is no nut november?

Ten slotte vertelt redacteur Marijke ons nog wat interessante weetjes over de 11e van de 11e: Carnaval!

Uitgezonden: 11 november 2020

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×