Science071

Science071: een uitzending met een archeologisch tintje

Deze week bij Science071: We bellen met Renske Dooijes, restaurator bij het Rijksmuseum van Oudheiden. Zij vertelt ons alles over de restauratie van de sarcofaag van Simpelveld die live in het museum plaatsvindt. Ook hebben we Wouter Verschoof aan de telefoon. Hij vond in de bossen bij Ermelo een Romeins kampement en deed recent uitgebreid onderzoek op locatie.
Ook deze week wordt de wetenschapsvraag van de week beantwoord, deze week door Nathalie over katers. Ze heeft zelfs de ideale anti-katersmoothie bedacht! Nour verzamelde een paar interessante weetjes over de recent uitgereikte Ig Nobelprijzen en Marijke bracht ons weer op de hoogte van het laatste wetenschapsnieuws!

Uitgezonden: 23 september 2020

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×