Science071

Science071 - 17e-eeuwse brieven lezen...zonder ze te openen!

We gaan in gesprek met Dr. Nadine Akkerman, die met een internationaal team van informatici en letterkundigen onderzoek deed naar een grote collectie brieven uit de 17e eeuw. Maar omdat je die niet zomaar wilt openscheuren, moeten er creatieve oplossingen worden bedacht.
Verder in deze uitzending: een interview met Dr. Lindsey Burggraaff over haar prijswinnende onderzoek op het raakvlak van biochemie en data-analyse, weetjes over de lente, info over ADHD en een uitgebreide masterclass over hoe je je planten het best water kan geven.

Uitgezonden: 17 maart 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×