Science071

Science071: Roel Wouters een stem geeft aan jongeren en Didi van Trijp neemt het op voor 'de vis'... Kortom, een (bio)diverse uitzending!

Biologiestudent Roel Wouters (24) van de Universiteit Leiden is finalist in de strijd voor jongerenvertegenwoordiger Biodiversiteit en Voedsel van de Verenigde Naties (VN). Vorige week openden de digitale stembussen. Maar wat houdt deze functie eigenlijk in en wat is Roel zijn visie? Vandaag zit hij bij ons in de studio om wat meer te vertellen over zijn plannen.

Wanneer is een vis een vis? Dat is de vraag die onderzoeker Didi van Trijp onderzoekt. Zij is hier vandaag in de studio om met ons in gesprek te gaan over hoe zij liet zien hoe natuuronderzoekers in de 18e eeuw zich over definities van organismen bogen.

Verder wordt er weer een prangende wetenschapsvraag beantwoord, deze week door redacteur Hidde over smaak, hoe werkt dat eigenlijk?. En tot slot horen we redacteur Frank nog met de wekelijkse wetenschapsweetjes over een teken van buitenaards leven, ...of toch niet? Maar we trapten af met redacteur Nathalie en haar vaste rubriek: Botanie met Nathalie! Over - jawel - de enige echte penisplant! Hype!


Uitgezonden: 27 oktober 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Woensdag 1 jun, 19.00 uur

Bekijk video's


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×