Science071

Science071: De vondst van een Romeins legerkamp in Valkenburg en andere wetenschap uit Leiden en omstreken!

Deze keer niet alleen spectaculaire vondsten vanuit verre oorden, maar ook gewoon hier om de hoek! Valkenburg, om precies te zijn. Daar is een Romeinse legerbasis opgegraven die daar al die tijd langs de N206 verborgen lag. Dr. Wouter Vos, zelfstandig archeoloog gespecialiseerd in de Romeinen, praat ons bij over de significantie van deze vondst. En wat heeft keizer Caligula precies met deze legerbasis te maken? Je hoort het hier, bij Science071!

Daarnaast bracht redacteur Veerle ons weer op de hoogte van het belangrijkste nieuws uit de wereld van de wetenschap, en verklaart Nathalie die pijnlijke steek in je zij tijdens het hardlopen. Wat te doen om die pijn te verminderen of - nog beter - te voorkomen! En tot slot horen we redacteur Frank nog met zijn rubriek: Sterren kijken met Frank! Deze week: hoe weten we dingen over chemie in de ruimte?

Uitgezonden: 19 mei 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Frank, Hidde, Mandy, Nour

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Woensdag 8 dec, 19.00 uur

Bekijk video's


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×