Science071

Science071: Uitzending in het teken van muggen!

Waarschijnlijk denk je dat muggen nutteloze insecten zijn, maar niets is minder waar! Onderzoekers Sam, Lisa en Louie vertellen hoe belangrijk muggen zijn voor onze biodiversiteit. En wist je dat jij vanuit je eigen achtertuin biologen kan helpen bij wetenschappelijk onderzoek? Word een citizen scientist met Mosquito Alert! Wil je kans maken op een uniek muggen T-shirt? Doe dan gelijk mee aan de challenge en probeer zoveel mogelijk muggen broedplaatsen te registreren via de Mosquito Alert App: https://sites.google.com/view/workinprogess/home?authuser=0. Naast alle ins en outs over muggen vertelt redacteur Romee je meer over het welzijn van studenten door de coronacrisis én natuurlijk de wetenschapsvraag. Zeer toepasselijk met dit weer, want kun je bruin worden achter glas?

Veel luisterplezier!

Uitgezonden: 18 mei 2022

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×