Science071

Science071: LUMC Care App en de link tussen kunst en wetenschap

Deze week in een nieuwe uitzending van Science071: Kunst en wetenschap kunnen hand in hand gaan. Prof. Dr. Vincent Icke is hoogleraar sterrenkunde bij de sterrenwacht in Leiden en wilde dit idee graag in de praktijk brengen. Hij ging daarom met hulp van Charlotte Icke aan de slag met het ontwerpen van een fontein geïnspireerd door de ideeën van de zeventiende-eeuwse wetenschapper Christiaan Huygens.

In ander nieuws heeft het LUMC een 'Care App' ontwikkeld waarmee patiënten hun eigen gezondheid kunnen monitoren, zowel fysiek als mentaal. Prof. Dr. Douwe Atsma is cardioloog en innovator bij het LUMC en hij vertelde ons alles over de nieuwe app!

Verder beantwoordde redacteur Marijke de wetenschapsvraag van de week over de vrije wil, vertelde Daan ons nog wat leuke weetjes over hittegolven en had Douwe nog wat leuke wetenschappelijke nieuwtjes, over onder andere een nieuwe NASA-missie naar Triton en nieuwe schachten gevonden bij Stonehenge.Uitgezonden: 24 juni 2020

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×