Science071

Science071: Hoe reguleer je kunstmatige intelligentie?

In deze aflevering praten we met maar liefst twee professoren: we horen van Prof. Dr. Anne Meuwese hoe de Europese Commissie voor het eerst ooit wetgeving over kunstmatige intelligentie introduceert, en Prof. Dr. Dirk van Delft vertelt ons alles over zijn nieuwe boek, 'Reiziger in het Wereldruim', over Henk van de Hulst, een legendarische Leidse Sterrenkundige.
Verder neemt redacteur Mandy ons mee naar de belangrijkste wetenschappelijke nieuwtjes van de afgelopen week, en beantwoordt redacteur Nour de vraag: waarom worden sommige mensen ziek als de vakantie begint?

Uitgezonden: 28 april 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×