Science071

Science071: Wat gebeurde er in het jaar 1572 en wat is de Wet Open Overheid?

Wist je dat het jaar 1572 een belangrijk oorlogsjaar was in onze geschiedenis? In het boek 1572 wordt er teruggeblikt naar die tijd. Samen met de auteurs en historici Dr. Raymond Flagel en Prof.dr. Judith Pollman gaan we in gesprek over gebeurtenissen uit dat jaar. Zo werd in 1572 Den Briel veroverd door de watergeuzen. Daarnaast spreken we met Mr.dr. Annemarie Drahman, universitair hoofddocent staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, over de Wet Open Overheid. Een belangrijke wet, omdat deze draait om transparantie tussen de overheid en burgers. Wat houdt deze wet precies in? Wij gaan erover in gesprek.

Redacteur Romee is ook weer van de partij. Zij vertelt over de ontdekking van de grootste plant van de wereld. Daar blijft het niet bij, want ze geeft ook antwoord op de wetenschapsvraag van vandaag: Waarom hebben we grijze haren?

Veel luisterplezier!

Uitgezonden: 8 juni 2022

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×