Science071

Science071: Kunst onder de Sterrenhemel... klinkt sprookjesachtig? Bij de Sterrewacht kan het!

Jawel, woensdag zeven uur, en dus hoog tijd voor Science071, jouw wekelijkse portie wetenschap hier op Sleutelstad! In de uitzending van vandaag spreken we met Sanne van Gammeren, zij vertelt ons alles over de nieuwe tentoonstelling ‘Shared Sky’ in de Oude Sterrenwacht. Deze expositie kun je momenteel helaas niet bezoeken, daarom bespreekt Sanne met ons wat we nog heel even moeten missen. Daarnaast gaf redactrice Marcielle vandaag het startschot van haar rubriek 'Grammar met Mar', met deze editie alles over Gebarentaal. Handig!
Presentatrice Mandy heeft zich verdiept in rendieren - geheel in stijl bij deze fase van het jaar. Die wetenschapsweetjes hoor je het eerste uur. Redacteur Texel brengt ons weer helemaal op de hoogte van de nieuwtjes in de wereld van de wetenschap.
En tot slot wordt er weer een wetenschapsvraag beantwoord, deze week door Donya over de geschiedenis achter het Napoleon-complex. Zit je er klaar voor? Luisteren maar!

Uitgezonden: 22 december 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Woensdag 25 mei, 19.00 uur

Bekijk video's


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×