Science071

Science071: Zebravissen hebben 'sociale voelsprieten'

Zebravisjes worden vaak gebruikt in onderzoeken omdat ze genetisch erg op mensen lijken. Nu denk je waarschijnlijk: huh. hoe lijken zebravissen dan op mensen? Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik dat ook niet zo goed weet, maar daarom hadden we masterstudent Danin Dharmaperwira uitgenodigd in de studio, want die weet het wel. Hij doet voor zijn master onderzoek waarin hij een model probeert te ontwerpen voor het autisme-spectrum aan de hand van Zebravissen.

Redacteur Veerle vertelde ons alles over dinosauriërs met veren.
Redacteur Nour beantwoordde de wetenschapsvraag van de week: Waar komt dat volle gevoel vandaan na het eten?
Redacteur Hidde vertelde ons alle nieuwtjes over de wereld van de wetenschap. Deze week ging het onder andere over he gewicht van je chromosomen en tanden bij kikkers.
We sloten af met het rubriekje Cinemandy over ' Jaws' .

Uitgezonden: 2 juni 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Frank, Hidde, Mandy, Nour

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Woensdag 8 dec, 19.00 uur

Bekijk video's


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×