Science071

Science071: Oorlogstijd, Stoepplantjes & Verkiezingen

Deze week te gast bij Science zijn Ilse La Brijn en Patrick Gouw! Zij vertellen ons alles over de online tentoonstelling Keuzes in Oorlogstijd van de Universitaire Bibliotheken Leiden. Redacteur Nathalie is te gast in de Leidse Hortus, en praat met Mathilde Simons over stoep plantjes. Redacteur Mandy bespreekt de verkiezingen in de Verenigde staten met mij en redacteur Boukje, en om in het thema te blijven vertelt redacteur Douwe ons wat interessante weetjes over deze verkiezingen. Ook wordt er weer een prangende wetenschapsvraag beantwoord, deze week door onze Redacteur Daphne over dromen.

Uitgezonden: 4 november 2020

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×