Science071

Science071

Deze week in Science071: Door de toenemende globalisering komen ingrijpende infectieziekten steeds vaker voor. Het is van groot belang om besmette personen zo vroeg mogelijk op te sporen en op die manier verspreiding te voorkomen. Daarom werkt een groep Leidse studenten met verschillende studieachtergronden aan de Rapidemic. Dit is een testmethode die direct inzetbaar is bij een dreigende epidemie. Hiermee zou men in de toekomst snel en grootschalig mensen kunnen testen op virusinfecties, overal ter wereld. Met dit idee hopen zij dit jaar de internationale competitie iGEM te winnen. Amber Schonk vertelt ons hier alles over!

Marijke beantwoordt de wetenschapsvraag van de week, deze keer over een nevelig onderwerp: mist! Verder brengt Boukje ons op de hoogte van het laatste wetenschapsnieuws, vertelt Nour nog wat over de wetenschappelijke escapades van de Britse rockband Queen en heeft Douwe weetjes verzameld over de Universiteit Leiden!

Wil jij nou ook doneren aan Rapidemic? Ga dan naar https://www.steunleiden.nl/project/rapidemic !

Uitgezonden: 9 september 2020

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×