Science071

Science071: De aftrap van een nieuw seizoen, met gave wetenschapsfestivals in aantocht!

Het is weer woensdag zeven uur, hoog tijd voor Science071, jouw wekelijkse portie wetenschap hier op SleutelstadFM! Terug van weggeweest. Met in de zinderende uitzending van vandaag:

Zoals trouwe luisteraars zullen weten is Leiden een stad met een rijke wetenschappelijke geschiedenis en een misschien nog wel rijker wetenschappelijk heden. Dat is ook niet alleen maar mijn mening, want in 2022 staat Leiden bekend als de Europese wetenschapsstad van het jaar. Jawel: Leiden European City of Science is de officiële titel en komend jaar zal er dus een jaar lang een gaaf wetenschappelijk programma zijn voor geïnteresseerden, naast het hoofdgerecht van het hele feest: het EuroScience Open Forum zal ook in Leiden plaatsvinden. Lucien Geelhoed, Intendant van Leiden City of Science 2022 is nu bij ons in de studio om te vertellen wat dit allemaal voor gaafs inhoudt

In het vorige uur hebben we gehoord over een festival wat komend jaar gaat plaatsvinden in Leiden, maar enthousiastelingen hoeven niet te wachten: er is al een ander Leids wetenschapsfestival van start gegaan op 26 augustus, genaamd Festival 2030. Dit is een jaarlijks festival, geïnspireerd door de onderwerpen uit de Sustainable Development Goals, wat een duurzaamheidsagenda voor 2030 is van de Verenigde Naties. Tot 26 september kun je je verrijken op dit cultureel-maatschappelijke festival waar ondernemers, activisten en studenten bij elkaar komen om leuke en interessante activiteiten te organiseren. Een van deze activiteiten is de Bestuiverstour, aangeboden door stichting Save That Ass, waarvan oprichter Sam Boerlijst nu bij ons is aangeschoven. Ik ben benieuwd naar de stichting en de bestuiverstour, dus welkom Sam!

Uitgezonden: 1 september 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Frank, Hidde, Mandy, Nour

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Woensdag 26 jan, 19.00 uur

Bekijk video's


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×