Science071

Science071: Hoeveel medicijnen plas jij dagelijks uit? En waar komt dat dan terecht? De Week van Ons Water komt er weer aan!

In de uitzending van vandaag: Lauren Lauret praat met ons over de Rubicon beurs die ze kreeg om onderzoek te gaan doen bestuursstijl van remigranten. Welk invloeden daarvan zien we vandaag de dag nog terug, verwacht Lauren? Ook spreken we met Franc de Korte, woordvoerder van de Vereniging van Innovatieve Geneesmiddelen, want hij komt ons vertellen over zijn actie om medicijnresten uit het water te halen. Redacteur Mandy brengt ons weer helemaal op de hoogte van het belangrijkste nieuws uit de wereld van de wetenschap en tot slot horen we redacteur Daphne nog met haar rubriek ' Psycho-praat', deze editie over huilen! Als dat geen huilen wordt. Maar we trappen af met redacteur Nour die weer een prangende wetenschapsvraag beantwoord, deze week de wetenschap achter topvoetballers. We beantwoorden die ene prangende vraag: Messi, of toch Ronaldo?

Uitgezonden: 13 oktober 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×