Science071

Science071: Films slagen nauwelijks voor de Bechdel test & liegende plantjes

De bechdel test is een meetstaf van representatie van vrouwen in fictie. Om te slagen voor de test, moeten in een film minstens twee vrouwelijke personages zitten. Als zij een gesprek met elkaar hebben dat niet over mannen gaat, is de test succesvol. Wat blijkt? Slechts 43% haalt de test maar... Verder hebben we het over liegende planten EN vertellen we alles over onze aankomende TV-serie: 'Leidsche Leerschool van het Leven'! Mis het niet!

Uitgezonden: 26 mei 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Frank, Hidde, Mandy, Nour

Afleveringen:
Volgende uitzending:

Woensdag 8 dec, 19.00 uur

Bekijk video's


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×