Science071

Science071: Een biologieles deze week! Van krill-etende walvissen tot virussen die je ziek maken, je hoort het bij Science071!

Onze gasten van deze week? Universitair Docent Jasmijn Rana praat met ons over het belang van intersectionaliteit in de wetenschap. Weet jij wat intersectionaliteit betekent, en hoe je dit terugkomt in je dagelijks leven? Jasmijn en Texel praten je erdoorheen! En ook is promovendus Chris Rindell te gast om ons bij te praten over de complexe emoties van kinderen, en zijn onderzoek op dit gebied. Boosheid, angst, verdriet en schaamte, ze komen allemaal aan bod!
Verder wordt er weer een prangende wetenschapsvraag beantwoord, deze week door redacteur Mandy over de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. En tot slot horen we redacteur Hidde nog met de wekelijkse weetjes, dit maal over wratten. Wat? Ja, wratten ja. Een medisch-getinte uitzending dus! Dat later in de uitzending van Science071, hét wetenschapsprogramma, live op je radio. Maar we beginnen vandaag met redacteur Donya met het laatste nieuws uit de wereld van de wetenschap.

Uitgezonden: 10 november 2021

Science071:
Wist je dat dolfijnen met één oog open slapen? En dat de laagste temperatuur ooit op aarde gemeten -93 graden is? Science071 brengt jou elke woensdagavond je wekelijkse portie wetenschap! We hebben gave weetjes, beantwoorden moeilijke vragen en houden je op de hoogte van het nieuws in de wondere wereld van de wetenschap.

Verder hebben we elke week interviews met meerdere toonaangevende Leidse wetenschappers over actuele onderwerpen. De missie van Science071 is om de wetenschap van Leiden en daarbuiten voor iedereen interessant en toegankelijk te maken.

Programmamakers:
Nour, Chel, Romee, Roeland

Afleveringen:


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×